SmagLivet

Sødt som surt

*Havregrynskugler

Skriv en kommentar

I går var en dejlig produktiv dag hvor der blandt andet blev tryllet disse små lækre fristelser frem.
Helt uden smør og sukker, som der normalt kommes i havregrynskugler, og selvfølgelig helt allergivenlige, uden hvede/gluten, mælk/laktose, æg og for den sags skyld også nødder. 🙂

Alt de kræver er dog en foodprocessor og en stor mave, da de er stærkt vanedannende! Kom ikke at sig jeg ikke advarede jer 😉 Men lækre er de, og utrolig nemme at gå til.

Og med 2 sæt hænder, gik alt som en leg, samtidig med kanelsnegle, kanelsnurre, opvask og hovedrengøring 😉

Opskriften som vi lavede den:

  • 150 g. udstenede dadler
  • 3 1/2 dl. havregryn
  • 1 dl. stærk kaffe
  • 2 store spsk. kakao
  • 1 dl. kokosmel
  • Skal og saft af en appelsin.

Pynt:
Mørk og hvid chokolade til overtræk samt drys af f.eks. frysetørret hindbær, kakao. kokos, nødder osv. brug det du godt kan lide.

Dadlerne køres først til mos i foodprocessoren, og derefter tilsættes de restende ingredienser. Hold lidt af enten kaffe eller appelsinsaft tilbage, og vurder hvor våd massen er.
Når massen er homogen og let klistret, stilles den på køl, for derefter at blive trillet til kugler.
Kuglerne overtrækkes med chokolade og pyntes med det man godt kan lide.

MUMS.. God dag til jer alle 🙂

Havregrynskugler

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s