SmagLivet

Sødt som surt

*Hjemmelavet flødeboller

1 kommentar

Sommervarme er aldrig en hindring for at gå i køkkenet og trylle lækkerier frem. I dag blev det til en lille, lyserød, fræk sag i sort forklædning. En hjemmelavet flødebolle går man aldrig galt i byen med, og når den så oveni købet både er mælke/laktose og hvede/glutenfri, så er det bare at komme igang og glæde venner, familie og bekendte. For at pifte dem lidt op kogte jeg en bærsirup og blandt i, giver dem et lille strejf af sommer, men kan sagtens undlades, hvis man blot ønsker en traditionel flødebolle.

Til siruppen brugte jeg:

  • 2 dl. bær (Brug hvad du har mest lyst til, eller ligger inde med i fryseren)
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl. rørsukker
  • 1 dl. vand
Flæk vaniljestange og tøm denne for korn, med bagsiden af en skarp kniv. Herefter mases kornene ud i en spiseskefuld af sukkeret, så de enkelte korn deler sig.
Kom alle de resterende ingredienserne i en gryde, inklusiv den tomme vaniljestang. Dette koges i 10-15 min. Den må ikke blive for tykflydende mens den er i gryden, da den så vil bliver meget tyk når den køler af, så hold et vågent øje med den. Du kan med fordel tage lidt op en gang i mellem på en tallerken, og se hvor tyk den er blevet når den køler af.
Herefter sis massen og hældes på et fint glas med låg eller i en bøtte og opbevares i køleskabet.
Denne sirup kan bruges til mange andre formål. Hæld lidt over din yoghurt, i kaffen, over frisk frugt osv.
Til 10 almindelige flødeboller skal der bruges:

  • Ca. 150 g. marcipan (Hvis du er allergiker, så husk at se efter indhold af evt. gluten.)
  • 150 g. sukker
  • 75 g. past. æggehvider
  • 1/2 dl. vand.

Samt overtræk á:

  • ca. 200-250 g. mørk chokolade (Her skal du igen være opmærksom, af indhold af f.eks. mælk og gluten)
Marcipanen rulles ud så den er omkring 3 milimeter tyk (Alt efter hvor tyk en bund man ønsker), og stikkes ud i passende cirkler, jeg brugte en ring med 6 cm. i diameter.
Disse bunde smøres med smeltet chokolade på den ene side, og stilles herefter til tørring. Her kan du med fordel chokke dem kort i fryseren.
Imens laves fyldet.
Æggehviderne piskes stive, og derefter koges sukker og vand til en sirup i 2 min.
Herefter pisket den varme sukkersirup i massen i en tynd stråle. Nu kan du tilsætte en passende mængde af din bærsirup, hvis du ønsker en flødebolle med  et strejf af bær og sommer. Denne masse piskes i ca. 15 min. Det er vigtigt at det er længe, og du her har tålmodigheden på din side, da skummet skal blive som en sej marengs.
Når skummet er færdigt fyldes den i en sprøjtepose med glat tyl eller tyllen undværes helt, hvis du ikke har sådan en. Skummet sprøjtes nu på bundene med chokolade siden NEDAF! Herefter lader du de små toppe stå og tørre i en times tid, inden  du med rund hånd dækker det fine skum med chokoladen.
Der kan evt. pynter med kokos og krymmel.
Hjemmelavet flødeboller med et strejf af sommer og sol.

Hjemmelavet flødeboller med et strejf af sommer og sol.

Reklamer

One thought on “*Hjemmelavet flødeboller

  1. Pingback: *Lakrids- og hindbær flødeboller (sponsoreret indlæg) | SmagLivet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s