SmagLivet

Sødt som surt

*Hjemmelavet gluten- og laktosefrie kiks

Skriv en kommentar

De dage hvor man blot har lyst til let let og lækkert, er det dejligt at have en dåse stående med kiks, og når det er en hjemmelavet version bliver det ikke bedere.

Disse kiks er nemme og lækre at blande sammen, og nyde til en god kop te eller kaffe.
Opskriften som jeg lavede den:

  • 220 g. Glutenfrit mel (Naturligt glutenfrit i form af en blanding af, boghvedemel, rismel, kikærtemel osv. eller andre færdigproducerede meltyper fra f.eks. Finax osv.)
  • 60 g. Havregryn, der blendes let.
  • 120 g. FRI (Kan erstattes af smør, hvis man tåler dette.)
  • 60 g. Sirup
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt

Alle ingredienserne blandes i en skål til massen er homogen og sammenhængenden. Herefter stilles hele herligheden i køleskaber i en 20-30 min. Dette skal der til da FRI er et meget blødt produkt, og derfor skal være så koldt som muligt for at det er til at arbejde med.
Her efter rulles dejen ud i 3-4 mm tykkelse, (hvad du føler er passende) stikkes ud med et glas, sjove forme eller en kikseudstikker som den jeg brugte. Alt er tilladt og kun fantasien sætter grænserne 🙂

Bages i 8-12 min til de er gyldne ved 200 grader.

IMG_0031

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s