SmagLivet

Sødt som surt

*Cookies med havre og chokolade

Skriv en kommentar

Som jeg før har skrevet er cookies en af mine ynglings kager. De kan varieres i det uendelige, er hurtige at lave og nemme at have med på farten. I dag blev det dog en dejlig traditionel cookies fyldt med små klumper af en piges bedste ven.. MØRK CHOKOLADE.

De er selvfølgelig både hvede og mælkefri, og oven i det også ægfri. Dejlig allergivenlig, og med masser af smag og aroma.

Opskriften som jeg lavede den: (20-22 stk)

  • 100 g. FRI (Brug smør, hvis du tåler dette)
  • 80 g. Farin
  • 60 g. Sukker
  • 1-2 tsk. Vaniljesukker
  • 150 g. Glutenfrit mel (Jeg brugte en mørk brødblanding fra Schär, du kan bruge hvad du kan tåle, evt. blande forskellige naturligt glutenfrie meltyper, eller anvend hvedemel, hvis du tåler dette.)
  • Ægerstatning lavet af: 2 tsk. bagepulver, 2 spsk. vand og 2 spsk. eddike, der røres sammen. (Eller brug 2 æg)
  • 1 tsk. Natron
  • 1/2 tsk. Salt
  • 150 g. Havregryn (Glutenfrie hvis du ikke tåler de almindelige.)
  • 100 g. Mørk chokolade  (Tjek for allergener)

Rør FRI med sukker, farin og vaniljesukker, til det er cremet. Herefter skal din ægerstatning blandes og tilsættes. (Pisk æggene i, hvis du bruges dette.) Herefter tilsættes de resterende tører ingredienser, med undtagelse af chokoladen der vendes i som det sidste.

Tril små kugler af dejen, ca. en spsk. og tryk dem lidt flade. Sættes på bagepapir og beges i 10.12 min. til de er gyldne.

Cookies

God lørdag derude 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s