SmagLivet

Sødt som surt

*Sarah Bernardkager m. kokosmælk og saltede mandler

1 kommentar

Perfekt lille sag til kaffebordet, de smelter på tungen og smager skønt. De var et forsøg på at lave en chokoladecreme uden mælk og fløde, og det fungere rigtig fint til dette formål. Min version er med en ren chokolade creme uden nogen form for smag, men lidt revet appelsinskal, lidt rom eller andet, vil fungere rigtig fint. Makronbunden er bagt med halv mandelmel, jeg selv har kværnet på min kaffemøllen og halv marcipan. Mandelmelet kan dog snilt købes, og bruges på lige fod med den selvproduceret i denne opskrift.

Opskriften som jeg lavede den:

Chokoladecreme:

  • 50 g. Mørk chokolade
  • 100 g. Af den tykke del fra kokosmælken
  • 1 spsk. Sirup

Den tykke del af kokosmælken, skrabes af og kommes i en gryde, hvor det varmes op til næsten kogepunktet. Imens hakkes chokoladen fint og kommes i en skål, hvor den varme kokosmælk hældes over lidt af gangen, husk her at chokolade og kokosmælken skal røres ud, inden du hælder ny kokosmælk over. Sådan fortsætter du til du har brugt alt den varme kokosmælk og masen er helt blank og homogen. Herefter stilles hele herligheden i køleskabet, i minimum 4 timer.

Makronbund:

  • 50 g. Mandler malet til mel eller færdigmalet mandelmel.
  • 50 g. Marcipan
  • 70 g. Sukker
  • 1 Æggehvide

Alle ingredienser kommes i en foodprocessor, og køres til en homogen masse. Herefter i en sprøjtepose, hvor du herefter kan sprøjte små makroner. Du vælger helt selv hvor store du ønsker dine makroner, jeg lavede mine på størrelse med en stor femkrone (Hvis denne størrelse findes 😉 ) Kør sprøjteposen rundt så du får en flad makron, og ikke en med høj top. De bage ved 180 grader i 8-10 min til de er gyldne uden på og lækre saftige inden i. MUMS Køles helt af på en risten inden kagerne samles.

Når de skal samle kagerne, gælder det om at væbne sig med tålmodighed, for at få et ens resultat. Der smøres chokoladecreme på makronerne så der dannes en kegleform, og herefter skal de en tur i køleskabet i minimum 30 min.

Chokoladeovertræk:

  • 60-80 g. Mørk chokolade, evt. med smag af appelsin eller kokos.
  • 5-8 saltede mandler fint hakket

Nu skal de små banditter overtrækkes. Chokoladen smeltes i vandbad og hver lille top vendes på hovedet og dyppes forsigtigt i den temperede chokolade. Hvorefter de pyntes med saltede mandler, anden pynt vil selvfølgelig også passe fint.

Sarah Bernard

One thought on “*Sarah Bernardkager m. kokosmælk og saltede mandler

  1. Pingback: *Dessert Tapas | SmagLivet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s