SmagLivet

Sødt som surt

*Cookiebar med chokolade

Skriv en kommentar

En lækker firkantet sag fyldt med chokolade og havremel. Den er perfekt når regnen falder tungt ude foran vinduet og kan nemt kommes i fryseren og tages op, når lysten melder sig eller der kommer uventet besøg. Det er en tung og fudgy sag, og ville bestemt klæde en god vaniljeis.

Opskriften som jeg lavede den:

  • 100 g. Mel (Jeg brugte en glutenfri melblanding, brug hvedemel hvis du kan tåle dette)
  • 50 g. Havremel (Jeg har selv lavet denne, ved at kværne havregryn i min kaffekværn)
  • 30 g. Palmesukker
  • 50 g. Farin
  • 120 g. FRI (Erstat af smør, hvis du tåler dette)
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1/2 tsk. Natron
  • Lidt salt
  • 80 g. Mørk chokolade

Bland mel, havremel, salt, natron og vaniljesukker i en skål og stil tilside. I en lille gryde smeltes FRI, tages af varmen og deri tilsættes de to slags sukker. Denne FRI/sukker masse hældes over melblandingen og røres sammen. Tilsidst tilsættes hakket mørk chokolade, og dejen bredes herefter ud i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir, eller anden form med bagepapir, hvor dejen kan bredes ud, så den får en tykkelse på 1,5 cm. ca. Kagen bages i 20-30 min. Toppen skal være let gylden og let fast når man trykker på den.

Køles ned og opbevares i køleskabet, hvor man herefter kan skære små stykker, når lysten melder sig 🙂

IMG_1414

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s