SmagLivet

Sødt som surt

*Fyldte chokolader

Skriv en kommentar

En sådan helt almindelig mandag aften, kan lysten til chokolade sagtens være lige så påtrængende som en fredag eller lørdag. Der blev derfor fundet forme og remedier frem, og resultatet blev et lille stykke af praline himlen. Jeps, der blev fremstillet en lækker smooth hasselnødde praline, der blev forklædt i et tyndt, sprødt lag mørk chokolade.

Hvis der er nogen der ikke ved hvad praline er og går ud på, kommer der her en lille introduktion.

  • Praline er i bund og grund hasselnødder (i dette tilfælde), der i symfoni med en kogt sukkersirup danner grundlag for basen. Der vil sagtens kunne bruges mandler eller sågar sesamfrø i stedet for hasselnødder. De bliver kørt til fint mel i en foodprocessor og samles med mørk chokolade. Massen bruges til fyldte chokolader, bagværk eller spises med ske 😉

foto 3

Opskriften som jeg lavede den:

  • 100 g. Hasselnødder
  • 90 g. Sukker
  • 1/2 dl. Vand
  • Flormelis til drys
  • 25 g. Mørk chokolade

Hasselnødderne ristes kort i ovenen ca. 10 min. ved. 180 grader til de tager farve, og skallen er til at nulre af. Dette gøres nemmest imellem dine fingre og evt. i et viskestykke. Imens nødderne ristes i ovnen påbegyndes sukkersiruppen, hvor sukker og vand koges ind ved svag varme. Når siruppen begynder at tage farve til let gylden, tilsættes de afskallede hasselnødder og der røres kort rundt. Herefter hældes hele herligheden ud på en bageplade, der er beklædt med bagepapir og drysset med flormelis og køles helt af her.

Herefter slå nødderne let i stykker og kommes i en foodprocessor, hvor de køres til en finkornet, ensartet masse, der til sidst samles med mørk smeltet chokolade.

Massen er nu klar til brug, og kan fyldes i dine fyldte chokolader, eller bruges til andet bagværk.

Opbevares på køl og i en tætsluttet beholder.

foto 2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s