SmagLivet

Sødt som surt

*Hjemmelavet Mozartkugler

Skriv en kommentar

Julen nærmer sig med hastige skridt, temperaturen daler og vi begynder så småt at tænke på konfekt og søde sager.

Efter jeg har modtaget de lækre ting fra Summerbird, har jeg spekuleret over, hvordan jeg bedst muligt kunne få de 3 ingredienser til at indgå i en symfoni, hvor smagen af de enkelte elementer kunne fremstå. Resultatet blev en lille bid af den musiske verden, nemlig en Mozartkugle. Den består af en kerne af den lækre nougat, der er omgivet af hjemmelavet pistaciemarcipan, almindelig marcipan og til sidst overtrukket med mørk lækker chokolade. Man kan næsten høre sød musik, for hver bid man tager.

Så til tonerne af Mozart og duften af tændte sterinlys, blev der til aften fabrikeret små kugler, der vil tage sig perfekt ud på et hvert konfektfad.

Mozartkugle

Opskriften som jeg lavede den giver ca. 12 kugler:

Nougatkerne:

  • 20-25 g. Summerbird nougat (Pas på her hvis du ikke tåler mælk, da de fleste nougater indeholder dette. Som erstatning, kan du med fordel lave din egen nougat eller benytte opskriften på hasselnøddepraline, fra mit tidligere indlæg)

Nougaten skæres i tern af ca. 0,5*0,5 cm, pas på med at lave dem for store, da dit endelige konfektstykke da bliver en meget stor mundfuld.

Pistacielag:

  • 70 g. Summerbird Marcipan
  • 25 g. Uslatet pistacienødder

Når pistaciemassen skal laves, køres nødderne fint i en foodprocessor, til der skabes en næsten sammenhængende masse. Marcipanen tilsættes og det hele køres kort, hvis der køres for længe, vil massen blive meget oliet. Alternativt kan man ælte de malet nødderne ind i marcipanen i hånden.

Der trilles nu små kugler, der rulles tyndt ud imellem to lag plastisk. Efterfølgende kan man pakke nougaten ind i pistaciemassen, og trille en rund kugle. Se evt. billeder for vejledning under Marcipanlag

Marcipanlag:

  • ca. 150 g. Summerbird Marcipan

På samme måde som med pistaciemassen, trilles små kugler, der rulles tyndt ud af marcipan, der nu skal pakker nougat/pistacie kuglen ind. Se billeder for vejledning.

Mozartkugler IMG_1647 IMG_1649 IMG_1650 IMG_1651

Overtrækschokolade:

  • ca. 70-100 g. Mørk Summerbird chokolade (Der vil blive en rest tilovers, men det er nødvendigt med ekstra chokolade da, det ellers vil være svært at overtrække de sidste kugler.)

Chokoladen tempereres over vandbad, hvor 2/3 af chokoladen smeltes og herefter tages skålen af varmen og den sidste 1/3 kommes i og smeltes. Nu er kuglerne klar til at bliver overtrukket. Dette gøres nemmest ved at bruge en gaffel til at fiske de små kugler op fra chokoladen, og dryppe det overskydende chokolade af, inden de stilles på et stykke bagepapir.

Når chokoladen er størknet, opbevares de små kugler i en lufttæt beholder i køleskabet.

Mozartkugler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s