SmagLivet

Sødt som surt

*Lemoncurd

Skriv en kommentar

I den kommende periode, kan det være meget rart med et syrligt modspil til alt det søde, vi skal igemmen af konfekt og kager. Derfor blev der i dag eksperimenteret med, det for nogen, velkendte produkt lemoncurd. Det er en form for smørelse, som kan bruges til alt fra pålag til creme i kager, og det smager fantastisk af citrus.

Opskriften som jeg lavede den:

  • 2 dl. friskpresset citronsaft (Ca. saft af 4 citroner)
  • 3 æg
  • 200 g. Sukker
  • 70 g. FRI (Brug smør her hvis du kan tåle dette)

Bland citronsaft, æg og sukker i en gryde, hvor det piskes let sammen, ved middel varme, det må dog ikke koge på noget tidspunkt. Når blandingen er blevet lun efter et par minutter tilsættes FRI/smør, og der piskes indtil massen begynder at tykne. Når konsistensen er som frugtgrød, hældes den igennem en sigte og kommes på patentglas. Lemoncurden vil blive tykkere, når den har været på køl.

Gå i krig, det er nemt og hyggeligt med lidt lækkert og anderledes  til sit brød.

Lemoncurd

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s