SmagLivet

Sødt som surt

*Varm chokolade

Skriv en kommentar

Julen er for mange mennesker lig med indendørs hygge, med søde sager og varme drikke. Dagens lune indslag er inspireret af morgendagens vejrudsigt, med sne, regn og slud i vente. Hvad redder en dag bedre end en stor kop varm chokolade? Ja, jeg kender ikke nogen, der ikke bliver glad af sådan en kopfuld. Med denne løsning, er det altid nemt at lave en hurtig kop til at varme sig på.

Varm chokolade

Opskriften som jeg lavede den:

  • Fine skeer (Gerne i forskellige former, farver og størrelser.)
  • God mørk chokolade evt. 78% fra Oialla (Oialla laver også en virkelig lækker lys chokolade på 46% som smager fremragende. Så hvis man kan tåle dette, kan man evt. blande lys og mørk chokolade og lave fine mønstre på skeerne.)
  • Evt. kanel eller anden julekrydderi
  • Evt. Flødeskum af kokosfløde eller almindelig piskefløde, hvis du kan tåle dette.

Begynd med at finde dine fine skeer frem fra gemmerne, gerne i forskellige størrelser. Herefter hakkes chokoladen fint og smeltes over vandbad. Du kan evt. smelte flere slags chokolade og komme forskellige mængder på skeerne, alt efter hvor kraftig du ønsker din varme chokolade. Drys evt. kanel på skeerne inden chokoladen størkner helt.

Varm chokolade

Når du så ønsker en kop varm chokolade, er det blot at varme mælk i en gryde. Du kan bruge lige den slags du bedst kan lide og tåle. Jeg foretrækker at bruge mandelmælk, derfor bruger jeg også en kraftig chokolade, da mandelmælk i sig selv er meget sødt. Når mælken er varm kommer du en eller flere skeer i koppen og lader chokoladen smelte i den varme mælk. Top op med rigelige mængder flødeskum.

Dette er en nem og lækker måde at forsøde sin hverdag på, eller kan bruges som en sød værtindegave.

Varm chokolade

Dette indlæg er sponsoreret af Oialla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s