SmagLivet

Sødt som surt

*Rocky road

Skriv en kommentar

Konfekt og søde sager bliver i disse dage produceret i massevis i de små hjem rundt omkring i landet. Dette betyder også en masse dejlige rester af alt fra marcipan, chokolade, nødder, syltede bær og frugter og en masse andre lækre ting og sager.

For ikke at skulle smide disse rester ud, er Rocky road et fantastisk forslag til at på bugt med alle de ting, som man har til overs fra julens konfektproduktion. Du kan bruge lige de ting du godt kan lide, dog er skumfiduser en traditionel ingrediens, men som sagt er alt tilladt.

Rocky road

Opskriften som jeg lavede den:

  • 135 g. Chokolade (Jeg brugte mine rester af mørk chokolade fra Oialla. Har du rester af lys – eller hvid chokolade, kan du bruge det)
  • 65 g. Vaniljakiks (Jeg brugte gluten- og laktosefrie vaniljekiks fra Schär. Digestive, Mariekiks osv. er velejnet hvis du kan tåle disse.)
  • 30 g. Skumfidser (Små som store kan bruges her)
  • 100 g. Marcipan

Start med at smelte chokoladen over vandbad. Imens kan du gøre fyldet klar. Smulder kiksene ved at brække dem i stykker, eller kom dem i en poser og slå på dem med en kagerulle. Stykkerne skal ikke være for store, men heller ikke det rene smulder 😉 Hvis ikke du har miniskumfiduser, kan du skære de store i små tern. Det samme gøres med marcipanen.

Hvis du bruger andre ingredienser, skal du blot sørge for at de er i små håndterlige stykker.

Når chokoladen er smeltet blandes fyldet i, og massen fordeles i en rygbrødsform beklædt med bagepapir. Stilles i køleskabet til chokoladen er størknet, hvorefter den skæres i tern og opbevares i en lufttæt dåse på køl.

IMG_1774 Rocky road

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s