SmagLivet

Sødt som surt

*Havre-mandel kiks

Skriv en kommentar

Det er for alvor blevet koldt om fingrene, og kulden bider i kinderne, så nu mangler vi efterhånden bare lidt sne. Men mens vi venter på det, kan du passende bage disse lækre kiks, der er søde nok til at spise uden noget på, og passer perfekt til lidt pålæg, når der skal lidt ekstra til. De er lavet på havregryn og mandler, så der er masser af smag og sødme, helt uden der er tilsat sukker.

Havre-mandelkiks

Opskriften som jeg lavede den:

  • 1 æg
  • 50 g. Kokosolie
  • 100 g. Havremel (Mal havregryn i foodprocessoren eller på en kaffemølle)
  • 65 g. Mandelmel (Mal det ligeledes i foodprocessoren eller på en kaffemølle)
  • 1/2 tsk. Bagepulver
  • Lidt salt
  • Hvis du ønsker en mere sød kiks, kan du tilsætte vaniljepulver

Havre-mandel kiks

Alle ingredienserne køres til en homogen masse i en foodprocessor, eller røres sammen i en skål. Der trilles kugler af dejen, på størrelse med en valnød, og trykkes flade. Mine var mellem 3-5 mm, de kan dog sagtens tåle at blive tyndere. De bages ved 180 grader i 12-15 min. Køles herefter af på en rist og opbevares i en tæt lukket dåse.

Havre-mandel kiks

Rigtig god weekend derude.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s