SmagLivet

Sødt som surt

*Peanutbutter cups

Skriv en kommentar

I dag kom den så den længe ventede sne, ikke fordi der er kommet ret meget, men lidt har som bekendt også ret. Det spreder sådan en dejlig stemning, når landet får dyne på, og indbyder til indendørs hygge. Eftermiddagen i dag blev derfor brugt på at fabrikere små lækre fyldte chokolader med den lækreste peanutbutter. Intet andet end de lækreste ting fra naturens side i form af mørk chokolade, peanutbutter, kokosolie og flormelis. Jeps, 4 små ingredienser er alt hvad der skal til, for at fremstille disse små stykker af himlen.

Peanutbutter cups

Opskriften som jeg lavede den: (Nok til 10-12 fyldte chokolader)

  • ca. 150 g. Mørk chokolade (Jeg brugte en 64 % fra Summerbird)
  • 60 g. Creamy Peanutbutter
  • 15 g. Kokos olie
  • 25 g. Flormelis

Start med at klargøre din chokoladeståbeform. Disse kan også laves i små alu forme til konfekt, hvor der kommes chokolade i bunden, peanutbutterfyld i midten og toppes igen med chokolade, hvis ikke man er den lykkelige ejer af en chokoladeståbeform. Man skal blot huske at chokoladen skal størkne imellem processerne.

Chokoladen tempereres, dette gøres over vandbad, hvor ca. 2/3 af chokoladen smeltes i en skål til 55 grader, herefter tages skålen af varmen og den sidste 1/3 kommes i og chokoladen køles derved ned til 28 grader. Inden den er helt klar til brug, kommes skålen atter kort i vandbadet, og varmes op til 32 grader. Nu er chokoladen klar til at komme i ståbeformen, hvor den bankes ud, så der kun er en skal tilbage. Denne stilles nu kort i fryseren, og imens gøres fyldet klart.

Kom peanutbutter og kokosolie i en lille gryde og varm forsigtigt op. Når dette er fyldende, røres flormelis i, og hele herligheden kommes på en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul, og fyldet kommes nu i chokoladeskallerne. Formen stilles igen i fryseren, og nu gentages tempereringsprocessen af chokoladen. Denne hældes ud over formen, skrabes af og kommes igen kort i fryseren, inden dine chokolader er klar til at blive banket ud og nydt.

Peanutbutter cups

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s