SmagLivet

Sødt som surt

*Hvede- og mælkefrie vandbakkelser

Skriv en kommentar

I vores familie er fødselsdag lig med kagemand bagt af vandbakkelsesdej. Men når der er længe til den næste fylder år, må man tage andre anledninger i brug. I dag blev der bagt en lækkert vandbakkelsesbolle fyldt med vaniljecreme, risfløde og jordbærmarmelade. Den kan fint anvendes som kartoffelkage, med et låg af marcipan og et drys af kakao. Opskriften velegner sig også til fastelavnsboller, når den tid nærmer sig.

Vandbakkelse

Vandbakkelse

Opskriften som jeg lavede den: (Giver ca. 11 stk)

  • 2 dl. Vand
  • 80 g. FRI (Brug smør hvis du kan tåle dette)
  • 100 g. Mel (Jeg brugte en melmix fra Schär)
  • 3-4 Æg

FRI og vand kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet. Herefter piskes melet i, og her skal der ligges kræfter i, så alle klumper piskes ud. Dejen skal være fast og ikke klistret. Herefter køles dejen let af, indtil den er håndvarm. Der piskes et æg i ad gangen, og grundigt imellem hver. Dejen skal have en konsistens af lind grød. Det er vigtigt at dejen ikke bliver for tynd, da kagerne da vil flyde ud. Hvis den bliver for fast, vil kagerne ikke hæve op.

Dejen kommes i en sprøjtepose med stjerne tyl, og sprøjtes ud i små boller eller en kagemand. Kagerne bages i 20-30 min. ved 200 grader. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen mens kagerne bager, da de så vil falde sammen. Kagerne skal være gyldne og hellere 1 min. længere i ovnen, så du er sikker på de ikke falder sammen.

Når kagerne tages ud, køles de af og fyldes med vaniljecreme og marmelade. Hvis man har lavet en kagemand, skal denne pyntes med glasur og en masse slik.

Vaniljecreme/fyld:

  • 2 Æggeblommer
  • 1-2 tsk. Vaniljepulver
  • 20 g. Maizena
  • 35 g. Sukker
  • 2,5 dl. Vand eller mælk
  • 100 g. Risfløde
  • evt. Marmelade

Pisk æggeblommer, vanilje, maizena, sukker og 1/2 dl. vand sammen i en gryde. Varm stille massen op, og tilsæt den resterende mængde væske. Når massen begynder at tykne, er det vigtigt, at du rører i gryden konstant. Cremen skal slå et par bobler inden den tages af varmen, den kommes i en skål og stilles på køl.

Cremen skal være helt kold, før den blandes med pisket risfløde.

Når kagerne skal samles, skæres en bolle over, og der kommes en skefuld jordbærmarmelade i bunden og toppes med vaniljecreme.

IMG_0877

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s