SmagLivet

Sødt som surt

*Hindbærmousse dessert (Hvede- og mælkefri)

Skriv en kommentar

Nu nærmer alle blomsterhandlers festdag sig snart, og i den anledning kommer der de næste par dage bud på, hvordan du kan forkæle ham eller hende, du holder allermest af. Valentinsdag er en god grund til at standse op og huske på de små ting, der giver glæde i hverdagen. Hvilken pige ville ikke være lykkelig for at blive forkælet lidt ekstra med chokolade og blomster? Med denne dessertopskrift kan chokolade delen blive indfriet. Den rummer det sprøde element fra cheesecaken, det bitre fra chokoladen og det syrlige og bløde fra moussen. Dessert med hindbærmousse

Opskrift som jeg lavede den: (5 små enkeltforme eller 1 mellemstor form)

Kiksebund:

 • 25 g. havremel (mal havregryn til mel i en kaffemølle)
 • 55 g. havrekiks (Jeg brugte en naturlig glutenfri variant uden tilsat sukker fra allergikost.dk)
 • 30 g. brun farin
 • 35 g. FRI (Brug smør hvis du tåler dette)

Mal kiksene til smulder og bland det med havremel og brun farin. Smelt FRI/smøret og bland det i kikseblandingen. Fordeles i 5 små forme eller en større, presses godt ud i bunden, stille på køl og imens laves chokoladecremen.

Dessert med hindbærmousse

Chokoladelag:

 • 40 g. mørk chokolade (Jeg brugte en 80 %)
 • 1 dl. piskecreme (Jeg finder også dette hos allergikost.dk, det minder på mange måder om piskefløde, kan piskes stift og holder luftigheden.) (Brug piskefløde hvis du tåler dette, eller risfløde som alternativ.)

Hak chokoladen fint og varm piskecremen op til omkring kogepunktet. Hæld lidt af den varme piskecreme over chokoladen ad gangen, og rør grundigt imellem hver gang. Chokoladecremen skal være blank og lind. Når cremen er færdige fordeles den i formene oven på kikselaget, og stilles igen på køl minimum 30 min. inden hindbærmoussen laves.

Dessert med hindbærmousse

Hindbærmousse:

 • 100 g. frosne hindbær
 • 1/2 dl. vand
 • 1 blad husblads
 • 1 dl. piskecreme
 • 1 spsk. sirup (mere eller mindre efter smag)

Kog hindbær med vand i ca. 10 min. til bærerne er møre. Si derefter kernerne fra i en si, og vej 60 gram saft af. (Det er ca. den mængde der kommer ud af det) Køl saften af og smag den til med sirup. (Den må ikke være alt for sød, da piskecremen også bidrager med lidt sødme)

Pisk piskecremen luftig og pisk den kolde saft i. I et vandbad smeltes husblads i en lille skål, der derefter piskes i cremen i en tynd stråle. Moussen fordeles nu ovenpå chokoladecremen, og stilles på køl til moussen har sat sig.

Nydes kold og i godt selvskab, sammen med den/dem du holder af.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s