Den 14. februar er dagen som alle piger i et forhold elsker og alle singler hader! Men bare fordi prinsen ikke har fundet en endnu, behøver man jo ikke at undvære. Disse marcipanhjerter vil bringe glæde hos både store og små, om man er nyforelsket, eller bare har en god ven, der skal forkæles.
De er utrolig nemme at gå til og kan med fordel varieres, ved at ælte appelsinskal, cognac, pebermyntedråber, lakridspulver eller andet i marcipanen inden den rulles ud.
Det skal du bruge:
- Marcipan (hver opmærksom på evt. allegener)
- Mørk chokolade
- Lys mælkefri chokolade eller almindelig lys chokolade
- Evt. en smagsgiver og flormelis
Hvis du ønsker at dine hjerter skal smage af andet end marcipan, skal du starte med at ælte marcipanen smidig, hvor du tilsætter den smag du ønsker. Her skal der ælter flormelis i også, for at bevare konsistensen. Da den ellers vil blive for fedtet, hvis det er stører mængder væske du ælter i.
Når din marcipan er klar, rulles den ud imellem to stykker plastik til en tykkelse på ca. 1-1,5 cm. Nu er du klar til at stikker hjerter ud med en udstikker, eller skære disse med en kniv. Når først du har gjort dette, skal de ligge og tørrer i ca. 12 timer. Dette gøres for at overtrække dem nemmere, og så der ikke siver væske ud i chokoladen.
Når dine hjerter er klar til at blive overtrukket, tempereres chokoladen og hjerterne dyppes et efter et og ligges igen på et stykke plastik, hvor de tørrer. Når chokoladen er stiv, kan der skrives på dem med smeltet lys chokolade, der kommes i et kornet eller en sprøjtepose.
De er nu klar til at glæde dine kære.