SmagLivet

Sødt som surt

*Kokostoppe med abrikoser

Skriv en kommentar

Noget så traditionelt som en kokostop, denne gang dog fyldt med små stykker af abrikos. Jeg har valgt at bruge kokossukker til denne version. Det giver en virkelig lækker “brændt” smag af karamel og fylde til kagen. Den bliver meget mørkere end en ellers normal kokostop, da sukkeret er brunt. Så er du vild med kokos som jeg, er dette den perfekte redning på en hvilken som helst regnvejrsdag.

Kokostoppe med abrikoser

Opskriften som jeg lavede den:

  • 80 g. kokosmel
  • 25 g. sirup
  • 50 g. kokossukker (brug almindeligt hvidt sukker, hvis du ikke har dette. Dog giver det en virkelig dejlig smag)
  • 1 æg
  • 30 g. tørret abrikoser
  • 60-100 g. mørk chokolade til at duppe bunden i

Bland kokosmel, sirup, kokossukker og ægget i en lille gryde. Varm blandingen op ved svag varme til sukkeret smelter let, og blandingen bliver sammenhængende. Dette tager minimum et par minutter, herefter køles blandingen af til den er håndvarm. Imens hakkes abrikoser meget fint, og blandes herefter i blandingen.

Når blandingen er håndvarm formes små toppe der stille på en bageplade. Du kan med fordel gøre dine fingre våde, da dejen klistre lidt.

Bages ved 200 grader i 12-15 min. og køles af på en rist.

Chokoladen smeltes over vandbad, og de kolde kokostoppe dyppes heri. Nydes til en dejlig kop varm te eller kaffe.

Kokostoppe med abrikoser

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s