SmagLivet

Sødt som surt

*Hindbærsnitter (Hvede – og mælkefri)

Skriv en kommentar

Hvis man som jeg på disse kolde og blæsende vinterdage længes efter sol og havevandring, så vil dette sommerlige input måske kunne kaste lidt lys over din dag. Disse små snitter er blevet lagt sammen med hindbærmarmelade kogt af søde bær fra mors have, intet andet end ren natur. Hvis du ikke har hindbær tilbage fra sommeren, som du kan koge marmelade af, køb da en lækker version, der ikke er alt for sød eller tynd. 

Hindbærsnitter

Opskriften som jeg lavede den:

  • 75 g. havremel (mal havregryn til mel i en kaffekværn eller foodprossesor)
  • 75 g. mel (Jeg brugte Schär melmix C)
  • 100 g. FRI (Brug smør, hvis du kan tåle dette)
  • 50 g. flormelis

Fyld og topping:

  • ca. 3 spsk. hindbærmarmelade (Må ikke være for tynd, da kagen så vil blive blød)
  • 150-200 g. flormelis
  • lidt vand
  • evt. pynt

Hindbærsnitter

Vej de tørre ingredienser af og bland det til en fast dej med FRI/smør. Del dejen i to lige store portioner og bred hver klump ud på et stykke bagepapir. Herefter ligges de i køleskabet minimum 30 min.

Når dejen har hvilet, ligges der et ark bagepapir over dejen, og denne kan nu nemt rulles tyndt ud. Dette gøres med begge dej klumper, der skal være identiske i størrelse. De bages nu til de er gyldne, ca. 10-12 min. ved 200 grader. Køles af på bagepapiret, inden kagerne kan ligges sammen.

Når de to dejplader er kolde smøres et godt lag hindbærmarmelade på den ene, og et dejligt tykt lag glasur på den anden, hvor den evt. pyntes med frysetørret bær, lakridspulver, krymmel eller lignende.

De to plader ligges ovenpå hinaden og skæres ud i passende stykker, dette gøres nemmeste med en savtakket kniv.

Hindbærsnitter

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s