SmagLivet

Sødt som surt

*Brændte hasselnødder

Skriv en kommentar

I dag er det torsdag, og hvad er bedre end at gøre klar til fredagens hygge med disse lækre sukker overtrukne hasselnødder. Perfekt supplement til fredagsslikken, eller bare til at gå at guffe i løbet af weekenden. Dog vil jeg her anbefale, at man laver dobbelt portion, da de ryger h u r t i g t.  Man kan evt. vælge,at kommer diverse krydderier ved for at give dem lidt ekstra kant.

IMG_1688

Opskriften som jeg lavede den:

  • 60 g. hasselnødder
  • 50 g. sukker
  • 25 g. vandBrændte hasselnødder

Rist hasselnødderne på en tør pande til skallen begynder at krakelere og kan nulres af. Bring sukker, vand og ristede hasselnødder i kog i en gryde og lad det simre ved svag varme til vandet er kogt væk og sukkeret krystallisere. Forsæt til sukkeret igen begynder at smeltet, rør imens, så det ikke brænder på.

Fordel nødderne på et stykke bagepapir og skil dem af ved hjælp af to gafler så de ikke klistre sammen. Lad dem køle helt af inden de kommes i en lufttæt beholder eller blot nydes.

Brændte hasselnødder

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s