SmagLivet

Sødt som surt

*Lagkage med chokoladecreme og jordbær

Skriv en kommentar

Når man er syg, må man gerne blive forkælet. Med denne kage er jeg sikker på, man nok hurtigt skal blive rask igen, så man kan komme ud og nyde det fine vejr. Kagen består af to lag kagebunde, et dejligt lag chokoladecreme og friske bær. Jeg bagte kun en enkelt bund og halverede den til to halvmåner. Hvis man ønsker en hel kage, skal man derfor blot fordoble alle ingredienserne, og fordele dejen i to forme i stedet for.

IMG_1831

Opskriften som jeg lavede den: (1 bund+1 portion creme= en halvmånekage)

Chokoladecreme og fyld:

  • 100 g. mørk chokolade (Jeg brugte en 80%)
  • 150 g. risfløde
  • Friske bær (jeg brugte jordbær)

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm derefter risfløden i en gryden til 80-90 grader, stop inden den koger. Hæld derefter 1/2 af den varme fløde over chokoladen og rør til massen er blank. Tilføj herefter resten af den varme fløde, rør atter til massen er blank og alt chokoladen er smeltet. Stilles i køleskabet i minimum 2 timer. Når cremen er gennemkold piskes den op til en skum, og er nu klar til at blive fyldt i kagen.

Lagkagebund:

  • 150 g. glutenfrit mel (Jeg brugte “melmix med havre” fra Provena) (Brug hvedemel hvis du tåle dette)
  • 140 g. sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 80 g. FRI/mælkefri margarine (Brug blødt smør hvis du tåler dette)
  • 1 1/2 dl. vand
  • 1 ægIMG_1835

Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Med en håndmikser pisket det bløde FRI/mælkefriemargarine/smør i, hertil tilsættes vand og til sidst ægget. Når dejen er homogen, og pas på med ikke at overpiske den, den skal blot være klump fri, fordeles dejen i en springform med bagepapir i bunden af formen. Hvis du laver dobbelt portion og derved to bunde, deles dejen i to forme i stedet for. Bages i ca. 20 min ved 200 grader, tjek evt. om kagen har fået nok ved at prikke i kagen med en strikkepind. Køl kagen af og læg en sammen med cremen og de friske bær. Hvis du kun har bagt en enkelt bund, halver den da og lav en halv lagekage.

IMG_1821

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s