SmagLivet

Sødt som surt

*Nougat mandler ala Blomsterberg

Skriv en kommentar

Efter en hel dag i gymnastikkens tegn i går, er det i dag blevet tid til en lille opskrift. Endnu en lille nøddeting, denne gang gik det dog ud over mandlerne. Lækre ristede mandler beklædt i lækker blød nougat og vendt i flormelis eller lakridspulver.


nougat mandlerOpskriften som jeg lavede den:

  • 100 g. mandler
  • 100 g. blød nougat (Hver opmærksom på mælk, hvis du ikke tåler dette)
  • 30 g. flormelis (Udskift evt. lidt flormelis med lakridspulver eller hindbærstøv)

Rist mandlerne på en tør pande, kom de varme mandler i en skål og stil hele herligheden i køleskabet i et par timer til de er gennem kolde. Smelt nougat over vandbad og tag den kolde skål med de kolde mandler ud af køleskabet. Bland 1/3 af nougaten med de kolde mandler og rør rundt til nougaten er stivnet og hænger ved mandlerne, denne proces gentages med resten af nougaten. Herefter drysses flormelis og/eller f.eks. lakridspulver over mandlerne og sammenvoksede mandler skilles af, så hver mandel er dækket af flormelis. Kom nødderne i en sigte for at fjerne overskydende flormelis. Opbevares på køl i en bøtte.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s