SmagLivet

Sødt som surt

* Trifli med mandel tuiles og vaniljecreme

1 kommentar

Weekenden er ovre og endnu en uge står for døren. Efter en weekend i hyggens tegn og masser af god mad og godt selvskab, er jeg klar til hvad ugen nu måtte bringe med sig, af store og små udfordringer.

Denne opskrift er en velkomsthilsen til foråret og den kommende sommer. Den er fyldt med rabarber, syrlige hindbær, en lækker, sprød tuiles lavet på mandler og toppet med en lækker vaniljecreme.

 

Opskriften: (4 portioner)

Rabarber/hindbærgrød:

  • 300 g. rabarber
  • 150 g. hindbær
  • 100 g. sukker
  • 1/2 dl. vand

Kom frugt, sukker og vand i en gryde og kog det sammen ved svag varme til frugten er mør og grøden tyknet, det tager ca. 15-20 minutter.

Kom den færdigkogte grød i en skål, og stil den til afkøling i køleskabet.

Mandel tuiles:

  • 30 g. mandler malet til mel eller almindeligt mandelmel
  • 75. sukker
  • 25 g. æggehvide (ca. 1)

Bland mandelmel, sukker og æggehvide sammen i en skål og rør massen rigtig godt sammen. Kom massen i en engangssprøjtepose eller en lille frysepose med en glat tyl. Massen sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir i små kager på størrelse med en femkrone med god afstand imellem, da de flyder ud.
Bag makronerne ved 160 grader i  ca. 10 minutter til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle ved stuetemperatur på bagepapiret, inden de let kan fjernes fra papiret.

Vaniljecreme:

  • 2 ½ dl. mandelmælk eller anden mælk
  • 1 vanillestang
  • 35 gram sukker
  • 20 gram maizena
  • 2 æggeblommer
  • 1- 2 dl. riscreme eller piskefløde

Fyld:

  • Friske jordbær skåret i små tern

Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv, bland vanillekorn og sukker ved at mase kornene godt sammen med sukkeret med kniven. Vanillesukkeret blandes med æggeblommer, maizena og ½ dl mandelmælk i en lille gryde og varmes forsigtigt op, mens den resterende mælk tilsættes. Når blandingen koger piskes cremen godt igennem alt imens den tykner. Hæld vanillecremen op i en skål og dæk den med film. Filmen skal ligge lige ovenpå cremen, da cremen ellers vil danne skind. Lad cremen køle af i køleskabet i minimum 2 timer til den er gennemkold.

Når cremen er kold, piskes riscreme eller piskefløde til skum og vendes forsigtigt sammen med cremen. Kom den i en sprøjtepose og triflien er nu klar til at blive lagt sammen.

Start med at komme kold frugtgrød i bunden af et højt glas, bræk små mandeltuiles i stykker og drys disse over grøden. Kom stykker af jordbær i glasset og top hele herligheden med den kolde vaniljecreme.

En lækker dessert, der kan spises af de fleste.

 

Reklamer

One thought on “* Trifli med mandel tuiles og vaniljecreme

  1. Som at få en lille bid af den dejligste sommerdag – Jeg er fan 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s