SmagLivet

Sødt som surt

* Crackers-kage

Skriv en kommentar

Her i påsken skal der i mange hjem hygges lidt ekstra, og denne kage er super nem at kaste sig ud i. Alt du skal være opmærksom på, er at finde nogle salt kiks der ikke indeholder hvede – og mælk, eller hvad det nu er, du eller dine gæster ikke kan tåle.

Kagen er lækker svampet i midten og dejlig sprød i kanten lige en kage efter mit hjerte. Passer perfekt til en god vaniljeis og frisk frugt.

IMG_2863

Opskriften som jeg lavede den: (1 lille springform ca. 18 cm.)

– Opskriften skal fordobles, hvis den skal passe til en almindelig springform på ca. 22 cm.

  • 50 g. salt kiks (Jeg brugte crackers fra Schär)
  • 80 g. sukker
  • 60 g. mørk chokolade
  • 45 g. mandelmel (Jeg malede det selv på en kaffekværn)
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-1,5 æggehvide

Kom kiksene i en pose og knus dem til pulver med en kagerulle. Hak chokoladen groft, og stil denne til side. Kom æggehvide i en skål der piskes stift, herefter kommes sukkeret i og pisk igen kort. Bland nu mandelmel med bagepulver og vaniljesukker, kom dette i æggemassen sammen med chokolade og kiks. Klip og kom bagepapir i bunden af en springform, og fordel dejen i formen. Bag kagen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Lad kagen køle af, og nyd den som den er eller med frisk frugt og is.

IMG_2856

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s