SmagLivet

Sødt som surt

*Brunsviger (Hvede- og mælkefri)

Skriv en kommentar

Når vejret svigter må man finde andre ting at fornøje sig med, og hvad er bedre end en dejlig, blød, lækker og lun brunsviger på en regnfuld eftermiddag? Denne er lavet uden hvede- og mælkeprodukter, og kan spises af de fleste.

brunsviger

Som alt andet bagværk lavet på en gærdej, er denne kage bedst samme dag.

Opskriften som jeg lavede den:

Dej:

  • 1,5 dl. lunkent vand
  • 15 g. gær
  • 1 æg
  • 25 g. sukker
  • 30 g. FRI, mælkefri margarine eller lignende
  • 250 g. melmix – Jeg brugte en hvede-og mælkefri version fra Mixwell
  • 1 tsk. bagepulver

Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt æg og sukker. Kom herefter FRI, 100 g. mel og bagepulver i dejen og rør denne homogen. Tilsæt den resterende mængde mel til der opnås en lind dej.

Dejen hæver i 30 minutter under et klæde.

Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen heri. Du kan eventuelt fugte dine hænder med vand, da dette vil lette processen, uden alt for meget dej på hænderne. Brug derefter dine fingerspidser til at lave fordybninger i dejen

brunsviger

Topping:

  • 60 g. farin
  • 60 g. FRI, mælkefri margarine eller smør
  • 20 g. sirup
  • 2 tsk. maizena

Rør maizena sammen med farin i en lille gryde og tilsæt de resterende ingredienser. Kog massen ved svag varme og hæld denne over kagen når toppinge er homogen.

Bag kagen i 15-20 minutter ved 200 grader, køl derefter kagen let af og nyd den lun og lækker.

Brunsviger

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s