SmagLivet

Sødt som surt

*Fragilité med marcipan og bær

Skriv en kommentar

Den sne de alle havde varslet lader åbenbart vente på sig. Så herhjemme fortsætter vi sommerfornemmelserne og nyder de solmodne dejlige røde bær. Denne gang i form af fyld i en fragilité. Bundene er fremstillet ud fra æggehvider, sukker og marcipan, som fyld har jeg blot pisket lidt riscreme, hvis man tåler fløde, laktosefrie produkter eller andet, kan dette fint erstatte, og så har jeg fyldt dem med lækre skiveskåret jordbær og blåbær til pynt. En lækker lille sag, og en nem dessert lige at ligge sammen inden den skal serveres.

Frigilité

Opskriften som jeg lavede den: (Giver 3 sammenlagte kager)

  • 50 g. ren rå marcipan (hver evt. opmærksom på allegener
  • 1 1/2 æggehvide
  • 60 g. sukker

Fyld:

  • Pisket riscreme, piskefløde, laktosefrieprodukter eller hvad man nu kan tåle
  • Friske jordbær eller andre bær

Riv marcipanen fint, og mos den godt sammen med 1/2 æggehvide i en skål. I en anden skål piskes den sidste æggehvide stiv og heri kommes sukkeret og der piskes igen til en sej marengs. Kom nu 1/4 af den seje marengs ned i skålen med marcipanmassen og rør det godt rundt, her må du gerne være voldsom. Herefter vendes den resterende mængde marengs i massen, med en forsigtig hånd.

Massen bredes nu tyndt ud (ca. 0,5 cm) i et kvadrat på et stykke bagepapir og bages ved 180 grader i 10-15 minutter. Når bunden er gylden tages kagen ud og afkøler på bagepladen.

Når bunden er kold tages den forsigtigt af bagepapiret, kanterne skæres af og der skæres 9 ens stykker. Disse er nu klar til at blive langt sammen lige før servering med en valgfri creme og friske bær.


Fragilité

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s