SmagLivet

Sødt som surt

*Marcelkage i form af tærte

Skriv en kommentar

En lækker dessertkage i skøn forening med en lækker og sprød tærtebund, det var hvad der kom ud af gårsdagens projekt kage. Jeg elsker en marcel kage, og til dem der ikke ved, hvad jeg snakker om her, er der tale om en blød og lækker konfektagtig kage, hvor halvdelen af dejen bages og resten bruges som mousse på toppen. Den er super lækker, men jeg havde længe gået og grublet over hvordan den kunne gøres mere skærevenlig, da det er en meget blød kage. Derfor har jeg nu twistet den lækre originale marcelkage, og udstyret den med en tærtebund lavet på havregryn og mandler. Det er bestemt ikke en forringelse, af den ellers utrolig lækre kage. Prøv den en aftenstund i godt selvskab og med et godt glas vin eller en lækker kop varm kaffe til.

Marcel tærteOpskriften: 1 tærteform

Tærtedej:

 • 80 g. mandelmel (Jeg maler det selv på en kaffekværn)
 • 50 g. maizena
 • 150 g. havremel (havregryn malet til mel i f.eks. en kaffekværn)
 • 120 g. FRI, mælkefri margarine, smør eller lingende
 • 2 spsk. sirup

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til massen er homogen. Fordel dejen i et jævnt lag i et tærtefad og stil dette i køleskabet, så det er klart til chokoladedejen er færdig.

Chokoladedej:

 • 150 g. mørk chokolade
 • 150 g. sukker
 • 150 g. FRI, mælkefri margarine, smør eller lignende
 • 90 g. pastauseret æggeblommer (ca. 3 bæger)
 • 90 g. pastauseret æggehvider (ca. 2 bæger)
 • 1 spsk. flormelis

Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt sukkeret heri. Smelt fedtstoffet i en gryde og giv det et let opkog, herefter hældes det over chokoladeblandingen. Der kommes nu æggeblommer i en varme chokolademasse, der endnu er placeret over vandbadet. Denne piskes nu med en håndmikser til massen skiller og samler sig igen. Hvis massen er varm går det stærkt, men er massen for kold tager det længere tid. Tag nu massen af varmen og lad den køle lidt af mens du pisker æggehviderne stive med flormelis. Rør 1/4 stiftpisket æggehvide i chokolade blandingen, her må du gerne være lidt voldsom. Herefter vendes resten af æggehviderne i lidt efter lidt, hver forsigtig og rør kun til massen er homogen.

Fordel ca. 2/3 af dejen ovenpå tærtebunden, og bag denne ved 180 grader i 20-25 min. Køl kagen hel af i køleskabet og fordel resten af dejen oven på den kolde kage.

Opbevares på køl og er nu klar til servering. Nyd den evt. med friske bær eller en skefuld vaniljeis til.

Marcel tærte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s