SmagLivet

Sødt som surt

* Hindbærtærte (Hvede- og mælkefri)

Skriv en kommentar

Jeg har altid holdt af alle årstider, men på hver deres måde. Det gør jeg stadig, men tror nu sommeren, er ved at snige sig ind på en førsteplads. Tanken om alle de fine søde bær og frugter der vrimler frem i haverne de næste mange uger, kan gøre mig helt varm af glæde inden i. For at tage forskud på et af sommerens mest fantastiske bær, hvis man spørger mig, blev der i weekenden lavet små marzariner pyntet med store søde hindbær. Den mørke chokolade der ligger som et lag imellem kage og bær, fungerer som lim, så de små hindbær ikke triller af.

Hindbærtærter

Opskriften som jeg lavede den: 6 stk.

  • 100 g. marcipan (Hver opmærksom på evt. allegener)
  • 100 g. sukker
  • 100 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 50 g. havremel
  • 2 æg
  • Et drys vaniljepulver eller korn af en halvvaniljestang
  • Ca. 50 g. mørk chokolade
  • Friske hindbær
  • Evt. et drys af fint hakkede nødder

Riv marcipanen groft og bland det med sukker, vanilje og FRI/smør, bland havremel heri, og bland det hele godt sammen. Æggene piskes grundigt  i blandingen 1 ad gangen til massen er homogen. Fordel dejen i små teflonbelagte forme omkring 7-8 cm i diameter.

Bag kagerne ved 180 grader i 20-30 minutter til de er gyldne på toppen. Lad kagerne svale af, og temperer i mellemtiden lidt mørk chokolade.

Smør et tykt lag chokolade på toppen af hver enkelt kage, og placer de røde bær på toppen. Opbevares efterfølgende på køl.

Hindbærtærter

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s