SmagLivet

Sødt som surt

*Penna Cotta med jordbær og knas (Hvede,-mælk- og ægfri)

Skriv en kommentar

Findes der noget bedre end danske solmodne jordbær? De fine røde bær der titter frem under de store blade, hvilket herligt syn! Derfor er de små røde lykkekugler også en del af dagens opskrift. En lækker og frisk dessert, fyldt med vaniljeprikker og jordbærsødme. Den er ideel at lave, hvis du står og skal have gæster, da en Penna Cotta sagtens kan laves dagen før.

Denne version er lavet på risfløde og soyayoghurt, for at lette den ellers tunge dessert. Den er toppet med jordbærcoulis og havreknas med marcipan. Det er en virkelig let og lækker dessert i sommervarmen.

Penna Cotta

Opskrift: 2 -3 portioner

  • 2,5 dl. risfløde
  • 3 dl. soyayoghurt
  • 70 g. sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3 blade husblas
  • Skal af en halv citron

Husblas kommes i en skål med rigeligt koldt vand i 10-15 minutter.  Flæk vaniljestangen på tværs, og skrab kornene ud med bagsiden af kniven. Riv citronskal og kom det i en gryde med risfløde, sukker, vaniljekorn og dn nu tomme vaniljestang. Varm nu flødeblandingen op til omkring kogepunktet. Vrid husbladsen for vand og kom det i den varme vanilje/citronfløde. Passér massen igennem en sigte og lad den køle en anelse af. Rør nu yoghurten i den lune blanding og fordel massen i portionsglas. Stilles på køl i minimum 3 timer.

Penna Cotta

Jordbærcoulis:

  • 6-10 jordbær (alt efter størrelse og hvor meget man ønsker på toppen)
  • Citronsaft
  • Honning/Sirup

Blend jordbær i en foodprocessor med citronsaft til der opnås en homogen masse, og smag til med honning eller sirup. Stil på køl, til desserterne skal serveres.

Havreknas:

  • 40 g. marcipan
  • 40 g. havregryn
  • 30 g. FRI, Smør eller mælkefri margarine
  • 20 g. sukker

Smuldre eller riv marcipan, og bland det med de øvrige ingredienser til en smuldret dej. Fordel dejen på et stykke bagepapir og rist det ved 200 grader i 8-10 minutter, eller til det er guldendt. Lad det køle af og opbevar det i en tætsluttet beholder.

Inden servering, tages de kolde Penna Cottaer ud, hvorpå der fordeles lidt jordbærcoulis, drysses med havreknas og toppes med friske jordbær. Nemt og lækkert til de lune sommeraftener.

Penna Cotta

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s