SmagLivet

Sødt som surt

*Fyldte chokolader med et strejf af jordbær

Skriv en kommentar

Findes der noget bedre end et godt stykke fyldt chokolade? Nej vel! For mig er det den rene lykke at fylde munden med. At lave sine egne fyldte chokolader kræver en del udstyr og teknikker. Men når først man har det på plads, er det ingen sag at få fremstillet velsmagende stykker af paradiset. Jeg lover, at der nok i snarlig fremtid, skal komme en temepereringsguide, da det er den vigtigste færdighed i chokoladekunstens univers, så glæd dig!

Disse små vidundere er fyldt med en trøffel med mørk chokolade og jordbær. Hvis man kan tåle mælk, vil en hvid chokolade være at foretrække for at få en mere fremtræden jordbærsmag frem. Men en mørk chokolade med en lav kakaoprocent, fungerer fint!

fyldt chokolade

Opskrift: ca. 15 stykker fyldt chokolade

Fyld:

  • 100 g. friske jordbær
  • 20 g. flydende honning
  • Korn af en 1/2 stang vanilje
  • 25 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 100 g. mørk chokolade – Hvis du kan tåle mælk, vil en hvid chokolade også passe helt perfekt.

Skal:

  • 200-300 g. mørk chokolade

Fyldt chokolade

Skyl og nip jordbær og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med honning og vaniljekorn, og kog dem til de er møre. Mos dem med en gaffel undervejs så saften frigives. Si den varme blanding, og bring jordbærsaften i kog igen.

Hak chokoladen meget fint, og hæld lidt af den varme jordbærsaft hen over, rør i massen, tilsæt resten af saften og rør igen til massen er emulgeret og blank. Tilsæt nu fedtstoffet, og rør igen til der opnås et blankt resultat.

Køl nu massen af til den er omkring 28 grader, og kom den i en sprøjtepose.

Temperer chokoladen, fyld den i en støbeform og bank overskydende chokolade ud, så der kun er en skal tilbage. Stil formen i køleskabet i ca. 10 minutter.

Fyld fyldet i skallerne og stil formen tilbage i køleskabet.

Imens temeperes chokoladen igen. Formen tages ud af køleskabet og overhældes med chokoladen, og skrabes glat med en palet. For at slutte hvert enkelt stykke chokolade af, kan du drysse med frysetørret jordbær på den endnu flydende chokoladebund. Stil atter i køleskabet, og efter 10 minutter kan du banke dine chokolader ud af formen.

Opbevares køligt.

Fyldt chokolade

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s