SmagLivet

Sødt som surt

*Kringle med remonce (glutenfri og laktosefri)

Skriv en kommentar

Hvad er bedre end et stykke bagværk, der er helt blødt, lækkert og fyldt med lutter gode sager? En kringle er og bliver et sikkert hit til alverdens lejligheder. Fødselsdage og søndagsbrunchen bliver bare det lidt bedre.

Denne opskrift er nem at gå til, smager skønt nybagt, men kan også sagtens laves i forvejen og lunes.
Kringle

 

Opskriften som jeg lavede den:

  • 60 g. vand
  • 5 g. HUSK (jeg bruger den grønne)
  • 1 æg
  • 20 g. gær
  • 20 g. sukker
  • Lidt salt
  • Lidt kardemomme
  • 75 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 50 g. havremel
  • 75 g. melmiks (bruger brødmiks fra Schär)

Rør vand og HUSK sammen og lade det stå at gelere i et par minutter. Rør ægget i og opløs herefter gæren i massen. Kom sukker, salt, kardemomme og fedtstof i, og rør tilsidst dejen homogen ved at komme de to slags mel i. Dejen røres i et par minutter, og stilles herefter til hævning i ca. 30 minutter. (Dejen er ikke æltevenlig, men skal blot røres sammen)

Remonce:

  • 40 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 40 g. sukker
  • 50 g. marcipan
  • 1/2 spsk. maizena

Mens dejen hæver, røres ingredienserne sammen til remoncen.

Når dejen har hævet, bredes den ud til et rektangel, på et stykke bagepapir med let våde hænder. Remoncen fordeles i en stribe på midten af dejstykket. Ved hjælp af bagepapiret foldes hver dejside ind over remoncen, så denne bliver lukket inde. Pensles med æg, drysses evt. med hakkede nødder og perlesukker, og bages i 20-25 minutter til den er gylden.

Køles af og nydes lun og lækker.

Kringle

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s