SmagLivet

Sødt som surt

* Nougatmousse kage (Hvedefri og mælkefri)

8 kommentarer

Chokoladebund + chrunchy nougatnøddelag + nougatmousse = M U M S

Nougatmousse kage

 

Det er vidst ingen hemmelighed at jeg e l s k e r chokolade, og sætter stor pris på rigtig god chokolade! Jeg tænker nogle gange, om jeg skulle prøve at regne sammen, hvor meget chokolade jeg bruger på et år. Men den tanke har jeg slået ud af hovedet igen, for er sikker på jeg ville få et mindre chok.

Nougatmousse kage

Opskriften som jeg lavede den:

Browniebund:

  • 30 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 50 g. sirup
  • 20 g. havremel
  • 30 g. mørk chokolade
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Lidt salt
  • 1 æg

Kom smør og chokolade i en gryde og smelt dette ved svag varme. Tag gryden fra blusset og rør sirup i chokoladeblandingen. Køl massen let af og rør nu et æg i den lune masse. Tilsæt de resterende ingredienser og kom dejen i en 17 cm. springform med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter, eller til denne er gennembagt. Køl bunden af i køleskabet.

Når bunden er kølet af, befris denne fra bagepapiret og ligges tilbage i en rengjort springform.

Nøddelag:

  • 50 g mandler
  • 50 g. blød nougat (vær opmærksom på evt. indhold af mælk)

Hak nødderne fint og rist dem kort i den varme ovn i nogle minutter til de begynder at tage farve. Kom nougaten i en skål og hæld herefter de varme nødder ved, rør nu de to ingredienser godt sammen. Fordel massen på den nu afkølet bund. Stil igen i køleskabet, imens du laver moussen.

Nougatmousse:

  • 2 blade husblads
  • 50+150 ml. piskecreme, mælkefri fløde eller laktosefri piskefløde
  • 100 g. blød nougat (vær opmærksom på evt. indhold af mælk)

Lig husblads i blød i 5 munitter i rigelige mængder koldt vand. Varm herefter 50 ml. piskecreme op i en gryde, til det er lige ved at nå kogepunktet. Vrid husbladsen for vand og kom den op i den varme piskecreme. Kom den bløde nougat i en skål, og hæld nu den varme flødeblanding over. Rør grundigt i blandingen til det hele er emulgeret og massen er skinnende og blank. Pisk 150 ml. piskecreme til skum, og vend det forsigtigt i nougatmassen.

Hæld moussen i springformen over nøddelaget og stil den i køleskabet i minimum 3 timer.

Pynt:

  • Usødet kakao
  • Frysetørret bær

Inden servering pyntes kagen f.eks. med et drys kakao og frysetørret bær.

Nougatmousse kage

 

Reklamer

8 thoughts on “* Nougatmousse kage (Hvedefri og mælkefri)

  1. Den skal helt sikkert prøves af i madklubben i morgen. Nougat er et kæmpe hit blandt os piger i klubben!

  2. Wow, det ser godt nok lækkert ud – skal helt sikkert prøves!
    Men måske jeg bare er en tosse, eller står der ingen steder hvor mange grader ovnen være når browniebunden bages?

  3. Selv tak!
    Skriv gerne, hvad du syntes om det endelige resultatet 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s