SmagLivet

Sødt som surt

* Bærtærte med kransekage (hvedefri og mælkefri)

2 kommentarer

Bærtærte

Sommer i Danmark er nu og bliver en helt særlig ting. Alle de fine bær og frugter vi kan fremtrylle er helt vidunderligt. Denne fine kage er derfor også prydet med et bredt udvalg af sæsonens fine perler. Den kan varieres i det uendelige, så vælg det du bedst kan lide.

Opskriften som jeg lavede den: (18 cm. form)

Mørdej: 

  • 25 g. mandelmel
  • 75 g. havremel
  • 25 g. majsmel
  • 25 g. maizena
  • 60 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 30 g. sirup
  • Lidt salt
  • Ekstra FRI, smør eller mælkefri margarine til formen
  • Ekstra havremel til formen
Bland de forskellige meltyper i en skål, tilsæt salt og kom fedtstof samt sirup i. Rør hurtigt alle ingredienserne sommer til en ensartet masse.
Smør formen med fedtstof og drys havremel i, så der er et tyndt lag. Eventuelt overskyddende mel hældes ud igen.  Bred forsigtigt dejen ud i bunden for af formen i et jævnt lag. Fugt eventuelt skeen lidt med lidt vand for hjælp. Prik bunden med en gaffel og kom den i fryseren i ca. 10 minutter.
I mens laves vaniljecremen.
Bærtærte
Vaniljecreme:
  • 1 æggeblomme
  • 30 g. sukker
  • 10 g. maizena
  • 1/2 stang vanilje
  • 1 1/2 dl. mælk (Brug hvad du kan tåle, jeg brugte rismælk.)
  • Plus piskefløde eller andet piskefløde alternativ til at blande i den kolde creme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud med bagsiden af kniven og mos dem med en skefuld af sukkeret. Kom æggeblommen, sukkeret og vaniljesukkeret i en lille gryde, og pisk dette sammen. Tilsæt maizena, rør godt så alle klumper er opløst og tilsæt sæt mælken. Sæt nu gryden på blusset og varm cremen op ved svag varme, under konstant omrøring. Når cremen er tyknet og har slået et par bobler, hældes den over i en skål, beklædes med film, så dette rør ved cremen, og stilles på køl i minimum 2-3 timer.
Kagen er nu klar til at komme op af fryseren og blive bagt første gang i 10 minutter ved 200 grader.
Imens kagen bager laves kransekagemassen.
Kransekage:

  • 75 g. marcipan
  • 35 g. sukker
  • 1/2-1 æggehvide
  • 10- 15 g. mørk chokolade til chokoladelag
Kom marcipan, sukker og æggehvide i en foodprocessor, og kør til massen er homogen. Kom herefter massen i en sprøjtepose med stjernetyl. Har du ikke en foodprocessor, kan marcipann rives på et rivejern og røres godt sammen med æggehvide og sukker.
Når kagen har bagt i 10 minutter, tages den ud. Der sprøjtes nu en kant af kanskage på den varme bund, og kagen stilles derefter tilbage i ovnen i ydeligere 8-10 minutter.
Når kagen er færdigbagt, tages den ud og der drysses hakket mørk chokolade ud over mørdejsbunden. Når dette smelter smøres det ud i et jævnt lag. Kagen opbevares på køl, til den skal samles inden servering.
Samling af kage:
Den nu kolde vaniljecreme røres op med stiftpiskes fløde eller andet alternativ for at lette cremen lidt. Cremen kommes i en sprøjtepose med glat tyl, og fordeles på den kolde bund.
Kagen pyntes af med rigelige mængder røde bær eller anden frugt, og eventuelt et drys af cocoanibs.
Bærtærte
Rigtig god sommer derude. ❤
Reklamer

2 thoughts on “* Bærtærte med kransekage (hvedefri og mælkefri)

  1. Uh den ser god ud, mundvandet løber..

    Kh.
    Anne-Marie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s