SmagLivet

Sødt som surt

* Nøddemarzarin (Hvedefri og mælkefri)

Skriv en kommentar

Endelig kom den længe ventet regn. Sommer og sol er dejligt, men en enkelt regnvejsdag i ny og næ til at tage det værste støv og give lidt liv til haverne er nu mindst lige så herligt!

Men når regnen nu lige så fint trommer mod ruderne, så kan man jo passende gå i køkkenet og fremtrylle denne lille lækre tærte.. Det er i bund og grund en mazarintærte der er blevet parret med topping fra en toscatærte.. og slet ikke noget dårligt miks!

Nøddemazarin

Opskriften som jeg lavede den: (17 cm. springform)

Mørdej:

  • 25 g. mandelmel
  • 75 g. havremel
  • 25 g. majsmel
  • 25 g. maizena
  • 60 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 30 g. sirup
  • Lidt salt
  • Ekstra FRI, smør eller mælkefri margarine til formen
  • Ekstra havremel til formen
Bland de forskellige meltyper i en skål, tilsæt salt og kom fedtstof samt sirup i. Rør hurtigt alle ingredienserne sommer til en ensartet masse.
Smør formen med fedtstof og drys havremel i, så der er et tyndt lag. Eventuelt overskyddende mel hældes ud igen.  Bred forsigtigt dejen ud i bunden for af formen i et jævnt lag. Fugt eventuelt skeen lidt med lidt vand for hjælp. Prik bunden med en gaffel og kom den i fryseren i ca. 10 minutter.
Bag bunden i 10-12 minutter ved 200 grader og lav imens mazarindelen.
Mazarindel:
  • 75 g. marcipan
  • 50 g. FRI, mælkefri margarin eller smør
  • 50 g. sukker
  • 1 æg
  • 25 g. mel (Brug det du har og kan tåle)
  • Vaniljepulver

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen er homogen. Har du ikke en sådan maskine, kan alle ingredienserne røres sammen i hånden.

Tag tærtebunden ud af ovnen og kom mazarinmassen i den forbagte bund og bag nu kagen ydeligere 10 minutter ved 200 grader. Lav imens nøddekaramellen.

Nøddekaramel:

  • 100 g. mandler
  • 25 g. FRI, mælkefri margarine eller smør
  • 35 g. brun farin
  • 35 g. sukker
  • 1/2 dl. neutral soyayoghurt
  • Lidt salt

Hak mandlerne groft, kom dem på en bageplade og rist dem i nogle minutter til de er gyldne. Kom de resterende ingredienser i en gryde og varm forsigtigt karamelmassen op. Massen skal småkoge i nogle minutter indtil sukkeret er opløst. Tilsæt nu de hakkede mandler og rør det hele godt sammen.

Kom nøddekaramellen oven på den bagte mazarinkage og bag nu kagen i ydeligere 10-15 minutter ved 175 grader (Bemærk at temperaturen her skal justeres.) Hold øje med kagen, da den skal være lækker og gylden og ikke sort og branket!

Lad kagen køle af og nyd den lige som den er!

Nøddemazarin

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s