SmagLivet

Sødt som surt

* Bagt æblekage med marcipan (Hvedefri, mælkefri og ægfri)

Skriv en kommentar

Bagt æblekage

Efteråret nærmer sig og det betyder også, at haverne nu igen begynder at bugne af lækre rødkindet æbler! Jeg har været så heldig at få en hel pose fuld med hjem fra mine forældre, og disse er blevet kogt til den lækreste lyserøde mos. Lyserøde sommeræbler er nu en gang bare super fine. Denne kage indeholder små stykker af æbler og fungerer som syrlige overraskelser.

Opskriften som jeg lavede den:

En protion mørdej lavet efter denne fremgangsmåde.

I stedet for mazarindelen laves fyldet som neden for.

Fyld:

  • 50-60 g. æbler (skrællet vægt)
  • 75 g. havremel
  • 75 g. marcipan
  • 60 g. FRI, smør eller mælkefri margarine
  • 35 g. sirup
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl. vand

Bland havremel, med revet marcipan, fedtstof, sirup og bagepulver og rør massen godt. Til sidst samles dejen med vand.

Kom 1/3 af dejen ned i den forbagte tærtedej, drys med små stykker af æbler og dæk disse med den resterende mængde dej.

Bag kagen i ovenen ved 180 grader i 10-15 minutter til den er gennembagt.

Nydes lun eller kold eventuelt med en god vaniljeis til.

Bagt æblekage

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s