SmagLivet

Sødt som surt

* Karamelliseret popcorn (Hvedefri, mælkefri og ægfri)

Skriv en kommentar

Hvem elsker ikke popcorn? Eller rettere sagt, hvem elsker ikke popcorn overtrukket med gylden karamel!?

Denne version kan toppe tilbehøret til den perfekte filmaften med mange længder.

M U M S

Skal du hygge lidt ekstra en aftenstund, så er dette det perfekte selvskab!

Karamelliseret popcorn

Opskriften som jeg lavede den:

  • 60 g. majskerner
  • Smagsneutral olie – til pufning
  • 50 g. farin
  • 50 g. sirup
  • 35 g. FRI, mælkefri margarine eller smør*
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • Lidt salt
  • 1/2 tsk. bagepulver

Pop popcornene efter ansvisning på pakken i den smagsneitrale olie. Når popcornene er færdige kommes de i en skål.

Herefter laves karamellen ved at koge FRI*, sukker, sirup og vaniljesukker ved at lade den simre ved svag varme i ca. 5-7 minutter til farinen er opløst og karamellen er tyknet. Tag gryden fra varmen,  smag til med salt og tilsæt bagepulver under omrøring. Hæld nu popcornene direkte op i karamellen, og vend grundigt så karamellen bliver fordelt ligelidt.

Spred de karamelliseret popcorn ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem  ved 110 grader i ca. 45 minutter. Vend rundt i popcornene nogle gange i løbet af bagetiden. Køl dem af og opbevar dem i en tæt sluttet beholder.

Karanelliseret popcorn

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s