SmagLivet

Sødt som surt

* Forklædt Ris a la mande (Hvedefri, mælkefri, ægfri, laktosefri, nøddefri)

6 kommentarer

Julen er den højtid, hvor der er flest traditioner og minder knyttet til. Ligefra julepynten der skal hænge på de samme steder, maden der skal spises juleaften og træet der skal pyntes med de samme kugler og hjerter.. ligesom vi altid har gjort. Denne dessert vil derfor nok provokere nogen og forarge andre.. Den lækre og cremede Ris a la mande som vi kender, men i forklædning af en kikseskal. Lidt nyt skal der jo til..

I denne søde juletid bliver der spist risengrød i store mængder, og er man i den lykkelige situation at have en rest til overs, bringer det altid glæde, at lave lidt godt til dessert dagen efter.

Ris a la mande

Opskriften som jeg lavede den: (3 stk.)

Skal:

  • 65 g. kiks (Jeg brugte denne der både er hvedefri, mælkefri, ægfri og nøddefri)
  • 35 g FRI , smør elller mælkefri margarine

Kom kiksene i en pose og knus dem ved hjælp af en kageruller eller lignende. Det skal være helt fine krummer. Smelt fedtstof i en gryde og bland de to ting godt sammen. Fordel massen i en halvkugleformet silikonefrom med 7 cm. i diameter og pres massen op af kanterne.

Stil formen i fryseren i minimum 30 minutter.

Ris a la mande:

  • 150 g. kold risengrød (Kogt på vand, mælkefrit alternativ eller laktosefri mælk)
  • 25 g. sukker
  • 1 stang vanilje
  • 60 g. havrefløde (havrefløde er meget tykt i konsistensen, ris-,kokos eller soyafløde vil også kunne bruges eller laktosefri fløde)
  • Amarena kirsebær

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Mos kornene ud med sukkeret. Den kolde risengrød røres nu med vaniljesukkeret, til der ingen klumper er. Havrefløden vendes nu direkte i risengrøden.

Flæk 4 kirsebær på midten. Husk endelig at gemme væden!

Kom nu en skefuld ris a la mande i kikseskålene, placer 3 halve bær i midten, og dæk bærerne med ris a la mande til kikseskålen er fyldt. Glattets med en palet og stilles koldt, evt. natten over.

Nydes med saften fra amarena kirsebær!

Rigtig glædelig jul!

Reklamer

6 thoughts on “* Forklædt Ris a la mande (Hvedefri, mælkefri, ægfri, laktosefri, nøddefri)

  1. Den var pudsig, ser lækker ud.

    Kh.
    Anne-Marie

  2. Hej de kiks du har brugt hvad hedder de

  3. De kiks du bruger hvad hedder de

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s