På lune efterårsdage som denne er de skønt at hive haven med ind i køkkenet.
Skønne pærer fra fars have og mørkerøde hindbær i massevis er, hvad denne dejlige crumble byder på.
Frugten er kombineret med en crumbledej bestående af havre- og mandelmel, der giver en fantastisk smag. Frugten kan varieres i det uendelige, kombinationen af syrlige hindbær og søde pærer er dog helt unik.
Opskriften som jeg lavede den: (2 personer)
- 175 g. pære
- 75 g. hindbær
- 1 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
Skræl pæren, fjern kernehuset og skær den ud i tern. Kom pære og hindbær i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Mos kornene ud med sukkeret og drys det herefter over frugten.
Crumble:
- 30 g. havremel
- 45 g. mandelmel
- 50 g. FRI, mælkefri margarine eller smør
- 30 g. sukker
- Evt. lidt hakket mørk chokolade til pynt
Lav crumblen ved at blande alle ingredienserne, og drys/spred herefter dejen ud over frugten. Bag crumblen ved 200 grader i ca. 20 minutter til frugten er aldente og crumblen er gylden.
Nydes lun med f.eks. lidt hakket chokolade og/eller vaniljeis.